Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam laat de enorme invloed van de maritieme wereld op ons leven zien d.m.v. tentoonstellingen en onderwijs & research.

Boek Stadsgraanzuiger No. 19. De redding van een havenicoon

Het boek de Stadsgraanzuiger No. 19. vertelt het verhaal van de restauratie van deze drijvende, door stoom aangedreven graanzuiger.

Een goed ontworpen boek vraagt op de juiste manier om aandacht. Verdient jouw verhaal dat ook? Laat het ons weten, wij gaan graag samen met jou aan de slag.

Boek Havenschatten

Vraag
Ontwerp een inspirerend boek waar de topstukken uit de enorme collectie van het museum het bijzondere verhaalt vertelt van de Rotterdamse Haven.

Oplossing
De gedetailleerde scheepsmodellen maken de collectie zo uniek. Daarom hebben deze modellen samen met de vele detail beelden alle ruimte gekregen. De lay-out is strak en overzichtelijk en dienend aan het beeld.

Resultaat
Het is een opvallend ontdekboek geworden. Het stoere materiaal van het omslag geeft het boek de robuuste uitstraling die helemaal past bij het onderwerp en het museum.

Dealen met drugs

Vraag
Ontwikkel een inspirerend magazine bij de tentoonstelling ‘Dealen met drugs’. Een tentoonstelling waarin de bezoeker zelf de hoofdrol speelt en de keiharde wereld van de drugswereld ervaart.

Oplossing
Het zeer uitgesproken karakter van de tentoonstelling hebben wij herkenbaar terug laten komen in het magazine design.

Resultaat
De sfeer van de tentoonstelling trekt de lezer het magazine in. Ook voor de mensen die de tentoonstelling niet hebben bezocht is het een inspirerend en uitdagend magazine geworden.

Details

Opdrachtgever
Maritiem museum

Werkzaamheden
Conceptontwikkeling – Art direction –
Ontwerp – Opmaak 

Deel dit met anderen

Meer van ons werk