Provincie Utrecht

Huisstijl Noorderpark Ruigenhoek

Vraag
Ontwikkel voor het Noorderpark Ruigenhoek een toekomstbestendige propositie, logo en pay-off om de samenhang tussen de verschillende deelgebieden te verduidelijken en de herkenbaarheid, vindbaarheid, zichtbaarheid en de uitstraling van het gebied te vergroten. Vertaal het logo naar een huisstijlhandboek. Ontwerp de website en de wegbewijzering van het gebied.

Oplossing
Het nieuwe beeldmerk/logo is de vertaling van de belangrijkste kenmerken van het gebied; natuur, forten en water. De sjabloon typografie verwijst naar de voormalige wegbewijzering in de forten. Het gebruik van het cortenstaal en het uitgestanste logo en teksten verwijzen eveneens naar de forten. De pay-off; De grootste achtertuin van Utrecht, onderstreept de locatie en het karakter van het gebied.

Resultaat
Het Noorderpark Ruigenhoek heeft een geheel eigen en herkenbare uitstraling gekregen. Voor bezoekers is nu het door de nieuwe bewegwijzering veel duidelijker geworden wanneer zij zich in het gebied bevinden.

ProUt

ProUt is de personeelskrant van de provincie Utrecht
Ook op zoek naar een bureau dat voor jouw bedrijf een effectief personeelsmagazine ontwikkelt? Laat het ons weten, wij gaan graag voor jou aan de slag.

Details

Opdrachtgever
Provincie Utrecht

Werkzaamheden
Conceptontwikkeling – Art direction – Ontwerp – Opmaak – Beeldredactie

Deel dit met anderen

Meer van ons werk